Türk Kahvesi
Türk kahvesi, kökleri Yemen’e dayanan ve Avrupa’ya Türkler tarafından tanıtılan, yapılışı, içimi ve kültürüyle adeta bir Türk geleneği olan içeceklerimiz arasında yer alıyor. Türk kahvesi, 1517 yılında Yemen Valisi’nin tadına hayran kalıp İstanbul’a getirdiği ve bu vesileyle Türk kahvehanelerinin açılmasına sebep olmuş bir içecek.
Biz Türkler ’in “gerçek kahve” addettiği Türk kahvesi, Yunanistan’da da bu isimle bilinirken 1974 yılından sonra, Kıbrıs Harekâtı ile birlikte Türkçe sözcüklerin kaldırılması ile “Yunan kahvesi” ismini aldı. Türk kahvesi, hem ülkemizde hem de dünyada hemen hemen her restoranın menüsünde bulunan, yaşlı genç her kesim tarafından sevilen popüler bir içecek aynı zamanda.
Kahve Geleneği
Özellikle biz Türkler tarafından sıklıkla tüketilen ve sevilen Türk kahvesi, adeta bir gelenek halini almış ve severek sürdürdüğümüz bir kahve geleneği haline gelmiştir. Bayramlarda ve kız isteme törenlerinde özellikle ikram ettiğimiz Türk kahvesi, aslında her gün tükettiğimiz ve gün geçtikçe daha da popüler hale gelen bir içecek. Genellikle yemeklerden sonra ama en çok kahvaltı ile öğle yemeği arasında tükettiğimiz Türk kahvesini, sindirime yardımcı olduğu için sık sık tüketiyoruz.
Kahve geleneği ile en çok sevdiğimiz şeylerden biri de kahveyi içtikten sonra tabi ki fal baktırmak, bu da dünya üzerinde içecek anlamında sadece Türk kahvesi ile yapılan bir aktivite, dolayısıyla da kahve kültürümüzün severek devam ettirdiğimiz bir parçası.