Eğitim & Kurs

Ortaokul Döneminde Eğitim Sistemi Nasıl İşlemektedir?

Ortaokul Döneminde Eğitim Sistemi Nasıl İşlemektedir? Eğitim, insanların kendini geliştirmek yenilikler öğrenmesi amacıyla girilen ömür boyu devam eden sürece denilmektedir.

Ortaokul Döneminde Eğitim Sistemi Nasıl İşlemektedir? Yaşantımızın her alanında eğitim ile iç içe olmaktayız. Örneğin yaşadığımız bir olaydan ders çıkarmamız bize o konuda eğitim verdiği anlamına gelmektedir. Eğitimi olmayan bir toplum olamaz çünkü insan doğası eğitimle var olmaktadır. Anne karnından itibaren başlayan hatta gebelik döneminden itibaren insanlar eğitim sürecine girmektedirler. Eğitim bir insanın anne rahmine düştüğü andan, öleceği güne kadar devam etmektedir.

Ortaokul Döneminde Eğitim Sistemi

Okul öncesi ve ilköğretim eğitimi alan öğrenciler daha sonra ortaokul sürecine girmektedirler. Ortaokul Döneminde eğitim sisteme nasıl işlemektedir sorusu merak edilmektedir. Okul öncesi dönemde montessori eğitimi alan öğrenciler ilköğretim dönemine geçerken heyecanlı ve kaygılı olmaktadırlar. Her öğrencinin en önemli zamanlarından biri olan ilköğretim dönemine geçiş temel derslerin görülmeye başlaması ile devam etmektedir. Ülkemizde eğitim sistemi 4 + 4 + 4 olarak değiştirilmiştir. İlköğretim ve ortaokul zorunlu olmaktadır, çocuğunu okula göndermeyen velilere cezalar kesilmektedir.

Ortaokul döneminde dersler; Türkçe, matematik, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, derslerinin yanında görsel sanatlar, fen bilimleri, sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi yabancı dil beden eğitimi okulun belirlediği seçmeli dersler olarak devam etmektedir. Haftada 40 ders saati, günlük ise 8 ders saati yapılmaktadır. Bir eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin en az 10 gün özürsüz, 30 günde özürlü izin almak hakkına sahip olmaktadırlar. Devamsızlık sürelerine dikkat etmeyen öğrencilerin ders programı puanları başarılı olsa bile süreye uyulmadığı için kabul edilmeyecektir. Ders aralarında teneffüs zili çalarak öğrencilere molalar verilmektedir. Bir ders saati 40 dakika gibi zamandan oluşmaktadır. Öğrenciler gördükleri derslerden belirli zamanlarda sınavlar olarak notlar kazanmaktadır. Pazartesi gününden başlayarak cuma gününe kadar eğitim ve öğretim görülmektedir. Ülkemizde eğitim ve öğretimi Eylül ayından başlayarak Haziran ayına kadar belirli zamanlarda ara tatiller verilerek devam etmektedir. Genellikle Kasım ve Nisan aylarında bir hafta ara tatil yapılmaktadır. Resmi ve dini bayramlarda da tatiller olmaktadır. Ortaokul döneminde öğrenciler 5. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar bursluluk sınavlarına hak kazanmaktadır. Devletin sağladığı bu sınav hakkı ile öğrenciler aylık belirli ücretler alarak eğitim ve öğrenimlerine katkılar sunmaktadır.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu