Cep Telefonu Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Cep Telefonu Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Piyasada çok çeşitli akıllı telefonlar var ve işlemcilerine, kameralarına ve ekranlarına yeni optimizasyonlar ekleniyor.
Cep Telefonu Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? İşte bir cep telefonu satın alırken odaklanmanız gereken ayrıntılar yazımızda yer almaktadır.
İşlemci
İşlemci cihazın kalbidir. Prensipte, işlemci ne kadar çok çekirdeğe sahipse o kadar iyidir çünkü bu, cep telefonuna daha yüksek işlem hızı verecektir.
Veri Deposu
Kısa vadede ihtiyaç duyulacak verileri depolamak için RAM kullanılır. İşletim sistemi, uygulamaların ve diğer sistem öğelerinin RAM’e erişimini yönetir. Böylece bu hizmetler gerektiğinde kullanılabilir olacak şekilde verileri geçici olarak depolar.
Çoğu modern bilgisayarda Android, bu kaynakta bulunan alanın kullanımını optimize etmeye yardımcı olan yerleşik RAM yönetimini içerir. Sonuç olarak uygulamalar tarafından gerektiği gibi kullanılabilir. Optimum performans elde etmek için 8 GB RAM’e sahip bir cihazı hedefleyebilirsiniz.
Cep telefonunu yoğun kullananlar, aynı anda birkaç uygulamayı açanlar ve çok fazla telefon kaynağı tüketen servisleri kullananlar için minimum 12 GB ideal olmaktadır.
Depolama
Depolama alanı özellikle fotoğraf, video ve belgelerini mobilde bulundurmak isteyen kullanıcılar için çok önemlidir. Mobilden paylaşılan bileşenler miktarını göz önünde bulundurularak, en az 64 GB, ideal olarak 128 GB veya 256 GB’lık bir cihazı hedefleyebilmelisiniz. Android söz konusu olduğunda, bu noktayı genişletmek için harici bir bellek kullanabileceğiniz doğrudur.
Kamera
İlk önemli kural, kameranın sahip olduğu lens türlerini dikkate almaktır. Kameralar farklı lensler içerir ve her biri belirli bir işlevi yerine getirir. Mevcut cihazların çoğu, daha geniş görüş aralığına sahip yerleri yakalamak ya da tam tersine çiçekler, hayvanlar vb. gibi küçük nesnelerin tüm ayrıntılarına sahip olmak için geniş açılı bir mercek ve bir makro mercekle donatılmıştır.
Dikkate alınması gereken noktalardan biri, lenslerin her birinin sunduğu megapikseldir (MP). MP ne kadar yüksek olursa, görüntünün aldığı bilgi miktarı o kadar fazla olur. Bu nedenle her fotoğrafta çok daha ayrıntılı ve daha dinamik bir renk aralığına sahip görüntüler elde edilebilir.
Dikkate alınması gereken bir diğer konu da, görüntüleri işlemeye ve ışık gibi özellikleri optimize etmeye yardımcı olan yapay zekaya sahip olup olmadığıdır. Bu şekilde örneğin düşük ışık koşullarında veya gece iyi çekimler elde edilebilir.
Ekran
Ekranı analiz ederken ilk konu LCD veya OLED teknolojisine sahip olup olmadığını bilmektir. İkincisi, daha yüksek tanım, kontrast, parlaklık ve daha derin siyahlara sahip görüntüler sunan cihazlara odaklanmaktır. Değerlendirilmesi gereken bir diğer husus ise yenileme hızıdır. Bugün en iyisi, video içeriğini tüketmek ve hepsinden önemlisi video oyunları oynarken çok alakalı olan daha akıcı bir görsel deneyime izin veren 120 Hz’lik bir hızı hedeflemektir.